Ayak Koruyucular
 
  Baş Koruyucular
 
  Düşme Koruyucular
 
  El Koruyucular
 
  Göz Koruyucular
 
  Göz ve Vücut Duşları
 
  Güvenlik Ağları
 
  İkaz Levhaları
 
  İlk Yardım Ekipmanları
 
  Kulak Koruyucular
 
  Solunum Koruyucular
 
  Trafik Ekipmanları
 
  Vücut Koruyucular
 
  Yangın Güvenlik Ekipmanları
 
  Yangın Söndürme Cihazları
 
  Yeni Nesil Yangın Söndürücü
 
  Yüz Koruyucular


  İş Güvenliği Uzmanı Sayısı Bir Yılda Yüzde 25 Arttı Bölümündesiniz...
 

Geçtiğimiz yıl İş Güvenliği Yasası ile işletmelere getirilen iş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu, iş güvenliği uzmanlığına olan talepte patlama yaratırken, yeni istihdam kapısı açtı.

Türkiye’nin mavi yaka ve ara kademede lider insan kaynakları sitesi Eleman.net’in verilerine göre, iş güvenliği uzmanlarının sayısında geçtiğimiz yıla nazaran yüzde 25’lik bir artış yaşanıyor. Eleman.nette geçtiğimiz yıl 21 bin olan iş güvenliği uzmanı sayısı, bu sene 26 bine ulaştı.

İş sağlığı ve güvenliği kapsamında 50’den az çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerine, 2014 yılından itibaren getirilen iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı çalıştırmak zorunluluğu, iş güvenliği sektörünü hareketlendirdi. Türkiye’nin mavi yaka ve ara kademede lider insan kaynakları sitesi Eleman.net tarafından yasa çıkmadan önce 8- 9 bin kişi ile ifade edilen iş güvenliği uzmanı sayısı, bugün 26 bin rakamına ulaştı. Bu uzmanların yüzde 711 C sınıfı, yüzde 12.2’si B sınıfı, yüzde 16.7’si A sınıfı iş güvenliği uzmanı olarak faaliyet gösteriyor.

Sektörde yaşanan hareketlilik, Elman.nette yayınlanan ilan sayılarına da yansıyor. 2013 yılında 912 iş ilanı yayınlanırken, bu rakam 2014 yılında yüzde 34’lük artışla bin 224’e ulaştı.


   



Copyright Önlemal Gaziantep İş Sağlığı ve Güvenlik Ekipmanları